- Ετοιμάζετε πρώτα τις κρέπες.
- Βάζετε σε μπολ , τα υλικά της ζύμης, γάλα, αυγά, βιολογικό βούτυρο Χωριό λιωμένο, βανίλιες και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μπολ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Αφήνετε τον χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
- Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με λίγο βιολογικό βούτυρο Χωριό. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους και μόλις ο χυλός πήξει και στερεοποιηθεί στο κέντρο , γυρίζετε την κρέπα με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες. Τις διπλώνετε και τις κρατάτε .
- Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και το λεμόνι, αφαιρώντας τα λευκά μέρη της φλούδας. Κόβετε τις φλούδες σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνετε το βιολογικό βούτυρο Χωριό και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φλούδες, προσθέτετε και την ζάχαρη και τις ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν.
- Περιχύνετε με τον χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε λίγες – λίγες και τις διπλωμένες κρέπες.
- Ραντίζετε με Grand Marnier και τις ανάβετε με προσοχή ( τις κάνετε φλαμπέ).
- Σερβίρετε τις κρέπες και τις συνοδεύετε με φέτες πορτοκάλι.
