Συνταγές Μαγειρικής

Γρανίτα Βερίκοκο Ροδάκινο

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ροδάκινα. Ανοίγουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χαράσσουμε τα ροδάκινα στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε γρήγορα κάτω από τη βρύση. Ετσι, μπορούμε πιο εύκολα να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το σιρόπι ζάχαρης.  Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι και τα δύο μέρη με ένα κουτάλι ή αναδευτήρι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Για να κερδίσουμε χρόνο χρησιμοποιούμε ζεστό νερό ή ένα μπλέντερ. Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι σε μπουκάλι στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα και έξω από το ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Το διατηρούμε εκεί μέχρι να σερβίρουμε. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα για λίγο εκτός κατάψυξης, ώστε να μαλακώσει, και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνει σαν τριμμένος πάγος.

Μηλόπιτα

  1. Τρίβετε τα μήλα, τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν (μέτρια φωτιά). Λιώνετε ελαφρά το Χωριό βούτυρο αγελάδος με τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Ανακατεύετε τις 4 κουτ. τσαγιού baking powder μέσα στο αλεύρι και το ρίχνετε λίγο –λίγο κοσκινισμένο στο μπολ με τα αυγά και την ζάχαρη
  3. Αναμειγνύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια προς μαλακή.
  4. Τη χωρίζετε σε δύο μπάλες και τις ανοίγετε σε φύλλα. Ένα μεγαλύτερο για να στρωθεί στο κάτω μέρος του ταψιού και ένα μικρότερο για το πάνω.
  5. Αλείφετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο, απλώνετε μέσα το μεγάλο φύλλο και το πιέζετε με την παλάμη για να καλύψει την βάση του ταψιού. Σηκώνετε τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν έτσι που να ανεβαίνουν και να καλύπτουν τα πλαϊνά του ταψιού.
  6. Ρίχνετε μέσα στο ταψί τη γέμιση με τα μήλα.
  7. Απλώνετε ένα λαδόχαρτο πάνω στο δεύτερο μικρότερο φύλλο και κόβετε ένα δίσκο στην διάμετρο του ταψιού.
  8. Καλύπτετε την μηλόπιτα με το δεύτερο φύλλο και γυρίζετε τις άκρες που περισσεύουν από το κάτω φύλλο και τις ενώνετε με το πάνω φύλλο και κλείνετε την μηλόπιτα.
  9. Αλείφετε την μηλόπιτα με αυγό και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 170ο -180ο C

Κρέπες φλαμπέ με εσπεριδοειδή

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τις κρέπες.
  2. Βάζετε σε μπολ , τα υλικά της ζύμης, γάλα, αυγά, βιολογικό βούτυρο Χωριό λιωμένο, βανίλιες και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μπολ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Αφήνετε τον χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
  5. Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με λίγο βιολογικό βούτυρο Χωριό. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους και μόλις ο χυλός πήξει και στερεοποιηθεί στο κέντρο , γυρίζετε την κρέπα με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες. Τις διπλώνετε και τις κρατάτε .
  7. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και το λεμόνι, αφαιρώντας τα λευκά μέρη της φλούδας. Κόβετε τις φλούδες σε πολύ μικρά κομμάτια.
  8. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνετε το βιολογικό βούτυρο Χωριό και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φλούδες, προσθέτετε και την ζάχαρη και τις ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν.
  9. Περιχύνετε με τον χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε λίγες – λίγες και τις διπλωμένες κρέπες.
  10. Ραντίζετε με Grand Marnier και τις ανάβετε με προσοχή ( τις κάνετε φλαμπέ).
  11. Σερβίρετε τις κρέπες και τις συνοδεύετε με φέτες πορτοκάλι.

Φόρμα Σύνδεσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προώθηση της κατανάλωσης Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος!

Image
Image
Image

Επικοινωνία

Ηλ. Διεύθυνση
info @ minagric.gr
Τηλέφωνο
Διεύθυνση

Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα 

Image
© 2019 ΥΠΑΑΤ | Φρούτα, Γάλα & Λαχανικα - Θυσαυρός για τα παιδιά!. All Rights Reserved. Designed By Collectives